woensdag 24 oktober 2012

Pop nr 2


Met de naaimachine-panne heeft het wat langer geduurd dan voorzien, maar een van de mensjes op het werk was zo lief om haar 30-jaar oude Bernina in bruikleen te geven en dat macheert als een tierelier! Hij kan alleen maar rechtdoor en zig-zaggen, maar meestal is dat meer dan genoeg. Geen enkel haperingske meer, wat een gemak!
Het eindresultaat mag er zijn. Deze pop ziet er zelfs mooi uit langs binnen (al maakt dat niet zoveel uit), maar het is wel fijn om te weten dat al dat gebroddel echt aan de machine lag en niet aan mij. :-)
Ik moet niet vertellen dat ons meisje ook zééér content is. Nog 2 poppen te gaan: 1 voor mijn ander petekindje en een stoere variant voor de broer!


maandag 15 oktober 2012

Lady in red

Deze rode jurk is afgelopen zomer al van onder het naaimachine gerold, maar zoals gebruikelijk zijn de foto's wat met vertraging.
Het is wat geïnspireerd op de halterjurk van Zsazsa, alleen is het vanachter anders afgewerkt. In plaats van een halter heb ik de banden gekruist en op de rug vastgestikt. Het bovenstuk heb ik aan de boezem ook wat ruimer genomen, zodat 'ze' er deze keer wel goed in passen. Het stretchstofke zorgt ook voor wat meer comfort.

Een geslaagde zomerjurk en zelfs all-seasons feestjurk-potentieel in combinatie met zwart.

zondag 7 oktober 2012

Een specialleke

Hieperdepiep, Anseke, één van de 2 liefste metekindjes ter wereld is 2 jaar en dat verdient natuurlijk een speciaal kadootje.
Het is één van de ontwerpjes uit het nieuwe boek van tantehilde geworden ... en ik ben verdikke fier op het resultaat! Gisterenavond heb ik de pop gemaakt en vandaag het kleedje en de haarband. Bij dat laatste begon mijn naaimachine wel te haperen, maar na het nodige gescheld is het toch in orde gekomen. Mooi mooi mooi :-)



Stiekem hoop ik dat ze dit specialleke van tante Erika toch wel koestert tot ze groot is.

Het is alleszins niet de laatste. Mijn andere liefste metekindje kwam heel lief vragen of ik alsjeblieft voor haar ook eentje wilde maken. Ze is al wel 9, maar zeker nog niet te groot voor poppen. Tja, kun je dan nee zeggen?
Maar de volgende is toch voor dochterlief. Ze heeft mij zo flink geholpen met het opvullen van deze, dat moet toch beloond worden. Het deed haar toch wat zeer om deze weg te moeten geven.

donderdag 4 oktober 2012

Verwennerij

Vandaag had de postbode een kadootje bij en helemaal voor mezelf: de 2 hipste naaiboeken van het moment. Soms moet je jezelf gewoon eens verwennen hé.
Vanaf nu geen excuses meer om zonder inspiratie te zitten. Volgende week zo snel mogelijk materiaaltjes shoppen en dan hup, aan de slag!


Die van tante Hilde is wel een specialleke. Ze heeft zelfs de moeite gedaan om er iets kleins in te schrijven. Leuk hé!


maandag 1 oktober 2012

Herfst op het werk

Eind september kleurt alles steeds meer bruin, oranje, rood ... ook bij ons op het werk. Het prikbord krijgt een make-over, tafelkleden worden verwisseld, raamdecoratie veranderd en ook de tafelstukjes moeten eraan geloven.
Gelukkig heb ik creatieve collega'tjes met veel inspiratie.
Eén van de laatste successen is het XL fruit. Ik heb alleen een paar vierkante cm vernis aangebracht, maar ik wilde jullie dit prachtige resultaat niet onthouden. ;-)