zaterdag 29 december 2012

Kussens

"Mama jij maakt altijd iets voor Ilke. Wanneer is het mijn beurt?"
Ze hebben eigenlijk wel gelijk de jongens, maar de patronen van rokken en kleedjes zijn nu eenmaal makkelijker dan broeken en t-shirts.

Dan maar wat experimenteren met kussens. Het pyramidekussen heb ik uit mijn nieuwe boek. Niet moeilijk, maar je moet het gewoon even weten. Ik weet nog dat we vorig jaar met pasen op het werk  kuikentjes uit vilt wilden maken. We hebben toen zo zitten zoeken om de snavel en de staart goed te krijgen. Misschien volgende keer eens op deze manier proberen.

De auto is erop geappliceerd. De eerste keer dat ik zoiets deed en ik moet de handigheid er nog wat inkrijgen.
Jens is er in ieder geval blij mee en dat was de bedoeling.

Een tijdje terug bladerde ik door het boek van Elke Van Elderen. Om eerlijk te zijn liep ik er niet echt zot van. Het is een leuk, kleurrijk boek met mooie foto's en al, maar de naai-ideeën zijn niet nieuw en nogal simplistisch.
Enkel het uilenkussen is me bijgebleven en met wat behulp van google is dit uit de bus gekomen.

Net als bij het vorige zit er bovenaan een handvat. Ideaal voor kussengevechten. Het blijven natuurlijk jongens.

zondag 23 december 2012

Eindelijk vakantie ...

dus tijd voor een inhaalbeweging!

Eerst maar een rokje voor Ilke uit beige velours en met een knalroze voering. Ik ben toch niet helemaal overtuigd van het resultaat. Het valt ook weer iets te smal. Ilke heeft duidelijk niet dezelfde maten als de Zsazsa-clan. 
Dan maar een kleedje uit mijn nieuwste boek 'stof voor durf-het-zelvers'. Die is wel mooi geworden, zonder foutjes en al. Het begint toch steeds beter te lukken. 
Verder heb ik ook nog een pyramide-kussen gemaakt met een auto-applicatie. Gewoon een prentje op mijn tablet gezocht, de stof op het scherm gelegd en dan overgetrokken met een potlood. Het ontwerp is poepsimpel, maar je moet er maar opkomen. Het stond ook weer in hetzelfde boek.

maandag 10 december 2012

Kerstmarkt en zo

Druk druk druk en dus weinig aan naaien toegekomen. Het schooljaar is in volle gang en dus gaan taken en examens even voor. Alleen op het werk heb ik nog wel een creatieve uitlaatklep, nl. de jaarlijkse kerstmarkt. 16 december is het zover en dus wordt er weer volop gefreubeld.
Het zakje van `zo geknipt` heb ik nog eens gemaakt met een stofje van een van de oudjes.
Collega Isabelle maakte een hele serie kussentjes met een uiltje.
We hebben kaarsen gemaakt, tuindecoratie voor de vogels,... Ons kraampje zal weer goed gevuld zijn. Leuk!