vrijdag 25 januari 2013

De jubilée


Trots ben ik. Supertrots! Zowel op pa en ma die vandaag 40 jaar getrouwd zijn (wie doet hen dat nog na deze tijden), als op de prestatie van mijn zussen, broers, de kinderen en mezelf. Samen zijn we er in geslaagd om er een memorabele dag van te maken.

40 dagen geleden zijn we er al aan begonnen. We stonden toen met een mand vol kadootjes voor de deur. 39 stuks, voor elke dag één, om af te tellen naar vandaag. Allemaal kleine nuttige of persoonlijke dingen, foto's, kadootjes met een knipoog... en vandaag de kroon op het werk. We zijn met zijn vijfjes (= de kinderen zonder aanhang) ontbijt aan huis gaan brengen. Het was fijn om zo nog eens net als vroeger samen aan tafel te zitten. Gezellig.

Na het werk ging het feest gewoon door, maar dan ook met de 'koude' kant en de kleinkinderen erbij. De kinderen hadden een lied ingeoefend. Nog meer bloemen, kado's, lekker eten .... echt een familiefeest.

De popjes vind ik echt de max. Er is heel veel tijd ingekropen en dan vooral in de kledij, maar het resultaat mag er zijn. Ze zijn zelfs een beetje gebaseerd op de oorspronkelijke trouwfoto.
De kopjes heb ik laten bedrukken bij smartphoto. Te mooi om uit te drinken.

zondag 6 januari 2013

Turnzak

Sam is klaar voor het volgende semester. De vorige turnzak (pas in september nieuw gekocht btw) vertoont aan de onderkant verdacht veel gaten. Bij navraag bleken die er spontaan ingekomen. Hoe straf is dat?
Tijd dus voor een nieuw exemplaar. Gelukkig is daar dan het boek van Sanne en Riet. Deze is met voering en het onderste gedeelte is van beige velours, dus wat dikker. Hopelijk redt hij het nu tot het einde van het schooljaar.

Toch beter dan Cars, niet?

donderdag 3 januari 2013

Ne gelukkige!

De beste wensen, een goede gezondheid ... u kent het wel ... mar vooral veel naai- en leesplezier in dit nieuwe jaar!

Het was een goeie wisseling, maar blij dat we het weer gehad hebben. Alhoewel het nieuwjaarsbrievenmoment altijd leuk blijft
Hier heeft ons Ilke het beige rokje aan dat ik een tijdje terug heb gemaakt. Ik had beloofd dat nog eens te showen. De buitenkant is van velours, de binnenkant is gevoerd met gewone katoen. Alles volgens de instructies van ZsaZsa.
De beenwarmers zijn een kadootje van de meter. Voor ons Ilke kan het niet roze genoeg zijn.

Nu nog eens zoeken naar een foto van haar kerstkleedje dat zo schoon gelukt was, als zeg ik het zelf.