zondag 29 maart 2015

Een Elisa voor als het lente wordt

Wat een rotweer buiten! Terwijl mijn dappere kapoen en welp weer en wind trotseerden op de scouts, plande mama voor zichzelf een naaidagje. Koffietje erbij, paaseitje ... laat het buiten maar waaien!
Er stond nog een zomerversie van de Elisa jurk op mijn lijstje en dat moest er eentje worden in een lichte tricot met iets kortere mouwen. Niets voor op een dag zoals vandaag, maar dan ligt het vast klaar tegen dat het écht lente wordt.




De dunnere tricot krult wat meer op tijdens het naaien, maar verder is dat even goed te doen als de dikke wintertricot. Het eindresultaat valt net zo mooi.
Ik blijf alleen een probleem hebben met de schouders. Ik heb een maat kleiner genomen, maar nog vielen ze veel te ruim waardoor ik ze dus moest innemen. Ook de flapjes gapen weer. Ik heb erop gelet, maar dit valt niet echt te voorkomen. Ik zal ze dus aan de binnenkant met een steekje moeten vastzetten.




Al bij al ben ik wel content met mijn zomerse Elisa en ook al hoop ik dat ik snel mijn sandalen kan boven halen, in afwachting daarvan is het met botjes en een gilet ook niet verkeerd.



Patroon: Elisa jurk uit La Maison Victor
Stof: Modecoupon

zaterdag 28 maart 2015

Julia


De Julia, dat moet inmiddels mijn meest gemaakte patroontje zijn van Compagnie M. Hoe zou het komen? Tja, mooi en comfortabel is voor mij gewoonweg de perfecte match.
Ik koos nu voor de meest eenvoudige variant. Het stofje spreekt immers voor zich.




Het gebreide stofje vond ik tussen de koopjes bij Modecoupon. Een verborgen schat, want het draagt heerlijk zacht en ook al twijfelde ik even over het motiefje, inmiddels ben ik helemaal fan.
De dame aan de toog was gul en gaf me zelfs nog wat extra. Zoiets maakt mij nu content. :-)

donderdag 26 maart 2015

Welkom kleine Lieze

Zo fijn jou eindelijk te leren kennen! Maanden hebben we uitgekeken naar jouw komst en wat heerlijk dat we je nu mogen vasthouden, bewonderen, vertroetelen ... je hebt nu al zoveel harten veroverd!




Voor zo'n prachtig meisje maakte ik met veel plezier dit kadootje. Wat is het leuk om babykleertjes te maken en wat jammer dat ik dat nog niet kon toen onze eigen kinders nog op hun schattigst waren.




Alle stofjes vond ik online bij stoffen.net. Steeds een gokje om daar te bestellen, maar tot hiertoe altijd al heel content geweest van de kwaliteit. Het patroon voor dit kruippakje komt van KIIND.
Een kadotip om te onthouden.