zondag 29 maart 2015

Een Elisa voor als het lente wordt

Wat een rotweer buiten! Terwijl mijn dappere kapoen en welp weer en wind trotseerden op de scouts, plande mama voor zichzelf een naaidagje. Koffietje erbij, paaseitje ... laat het buiten maar waaien!
Er stond nog een zomerversie van de Elisa jurk op mijn lijstje en dat moest er eentje worden in een lichte tricot met iets kortere mouwen. Niets voor op een dag zoals vandaag, maar dan ligt het vast klaar tegen dat het écht lente wordt.
De dunnere tricot krult wat meer op tijdens het naaien, maar verder is dat even goed te doen als de dikke wintertricot. Het eindresultaat valt net zo mooi.
Ik blijf alleen een probleem hebben met de schouders. Ik heb een maat kleiner genomen, maar nog vielen ze veel te ruim waardoor ik ze dus moest innemen. Ook de flapjes gapen weer. Ik heb erop gelet, maar dit valt niet echt te voorkomen. Ik zal ze dus aan de binnenkant met een steekje moeten vastzetten.
Al bij al ben ik wel content met mijn zomerse Elisa en ook al hoop ik dat ik snel mijn sandalen kan boven halen, in afwachting daarvan is het met botjes en een gilet ook niet verkeerd.Patroon: Elisa jurk uit La Maison Victor
Stof: Modecoupon

3 opmerkingen:

  1. Mooi! Hopelijk kan je het idd snel dragen met sandalen en zonder gilet ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallokes! Wat een geweldig figuur heb jij! Er zijn dus wel degelujk doeners en "kzou het eens moeten doen" knap! Het jurkje ook trouwens maar daar heb ik geen verstand van :-) groetjes Katrien van yvan :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zeer mooi gemaakt! Tricot is altijd een lastige, maar uiteindelijk lukt het wel. Ik heb je trouwens genomineerd voor een Liebster Award :) http://www.creastine.be/2015/05/de-liebster-award-van-merle.html

    BeantwoordenVerwijderen