maandag 17 november 2014

Ho Ho Ho: doe-het-zelf kerstbal

We maakten ze al eens op het werk en nu stonden ze ook in de kerstspecial van Libelle: de papieren kerstbal. Ik herinner mij vooral het oneindige knipwerk en veel hebben we er toen dus niet gemaakt.
Met de cameo kan ik die stap gelukkig overslaan. Er rollen nu zomaar 36 rondjes tegelijk uit mijn snijmachine ... WOEHA! Wij zijn dus klaar voor wat bandwerk.
De kinderen vinden het bovendien geweldig om de rondjes aan elkaar te plakken. Misschien moeten we onze boom dit jaar maar eens vullen met allemaal zelfgemaakte dingen.


  Grote bal van ongeveer 20cm doorsnee. Leuk voor aan de luster. 
 Kleinere ballen met lusje voor in de boom.

Knutselpapier en lint: Action


Voor wie zelf aan de slag wilt, heb ik hieronder het patroontje. Je kunt kiezen tussen zelf knippen of cameo'en. Je hebt 20 rondjes nodig per bal.
Je moet ze telkens per 5 in een rondje aan elkaar plakken en als je zo verder doet, zul je zien dat je vanzelf een bal krijgt. Vergeet je lintje niet tussen je bal te plakken.
Voor de simpele versie heb je maar 8 rondjes nodig, zoals bij de kleinste kerstbal op de foto. Je plakt ze dan per 4 in een rondje.


Voor de knippers: Afbeelding afdrukken op gewenste grootte en heel veel rondjes knippen ;-)
Bij mij zijn de rondjes 4,5cm doorsnee voor de kerstballen en 9cm voor het groot formaat. Het kan natuurlijk in alle maten. Het principe blijft steeds hetzelfde.


Voor de cameo: onderstaande bestandjes openen, snijden, plakken en klaar.

Snijbestand bol 8 cm = formaat kerstbal

3 opmerkingen:

  1. Oh my, respect voor zoveel geduld! Wel knap :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel tof! Maar zolang mijn kinderen zelf nog geen rondjes kunnen knippen zullen ze hier nog niet gemaakt worden ;)

    BeantwoordenVerwijderen