zaterdag 9 juni 2012

Mijn eerste rokje

Tijd voor het echte werk. Ik volg braaf het boekje en kies voor het eerste rokje met elastiek. Dit zou het makkelijkste moeten zijn. Laat ons hopen!
Voor alle veiligheid begin ik met het minst mooie stofje, dan is het niet zo'n ramp als het straks mislukt.
Eerst moet ik een patroontje aftekenen. Ik neem dat met de A-lijn. Gelukkig heb ik nog wat kalkeerpapier dat kan dienen. Ons Ilke valt met haar 4 jaar nog binnen een A3-tje.
Dan het patroon op de stof overnemen en uitknippen, tot hier gaat het allemaal nog heel vlot.
Het aaneenzetten van de stukken lukt wel, maar ik moet wel even zoeken hoe ik die zigzag lijn voor elkaar moet krijgen. Een andere steek selecteren is blijkbaar niet voldoende. Ik moet ook nog de stikafstand instellen ... weet ik veel. Zo secuur mogelijk probeer ik het af te werken. Ik zit aan de 2e kant als mijn machine ineens blokkeert. De onderdraad zit helemaal vast in de spoel. Wat een gedoe om dat weer goed te krijgen. Tot 3x toe loopt dat ding weer vast. Allé na veel vijven en zessen krijg ik mijn machine weer aan de praat, maar dat uur waar in het boek sprake van is zit ik inmiddels al lang over. Dit is een namiddag-vullend project aan het worden, maar we gaan door!
Tijd om de tailleband eraan te zetten. Ik neem de eerste methode uit het boek en ik heb zelfs nog een oranje lintje dat erbij past. Helaas is dat weer te veel gevraagd van het machien. 5 lagen stof dat trekt mijn Lidl'tje niet en de boel loopt weer vast. De tailleband heb ik er dan maar met de hand aan gezet en eigenlijk valt dat geeneens op. De elastiek is weer wat prutsen, maar hij zit er al bij al nog snel in.
Dan nog afzomen, dit lukt gelukkig wel met de machine en ook hier weer hetzelfde lintje. 


Het is nu eigenlijk klaar, maar ik heb er vanachter nog een labeltje ingenaaid zodat ons zus weet wat de achterkant is. Wie weet het begin van mijn eigen kledinglijn?


En dit is hem dan:
Spijtig genoeg viel hij van boven wat te smal. Ons Ilke geraakte er wel in, maar comfortabel was het niet. Hij valt ook een stuk te lang. Blijkbaar heb ik een fout gemaakt met het patroon. Ik heb het stuk beleg eraan laten zitten en dat moest er dus af voor dit rokje.


Ook al past het niet, ik ben toch wel fier op mijn eerste rokje. Het zit ineens zoals het moet zitten en het is vanbinnen ook schoontjes afgewerkt (al zeg ik het zelf). Misschien als ik het wat korter maak dat het dan nog past voor mijn 2-jarig petekindje ... en anders is de pop ook content.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten